Idrottsplats

Information

Centralt i Simrishamn finns Korsavadshallen med intilliggande idrottsplats. Anläggningen omfattar servicebyggnad med omklädningsrum, tre sporthallar, styrketräningslokal och simhall. Utomhus finns det en friidrottsarena, gräsfotbollsplaner för 11, 7 och 5-mannaspelm samt konstgräsplan med belysning Anläggningen har även bowlinghall och skjutbana i extern regi. Allt för att berika dig till en aktiv livsstil och fritid.

Runt anläggningen finns det motionsspår och cykelvägar som leder direkt ut i naturen. Den närliggande Bäckhalladalen med sin natur, löpslingor och grillplatser är ett mycket uppskattat utflyktsmål. Skåneleden samt Sydost-och Sydkustleden sträcker sig längs kusten med grönskande natur, vattendrag och sandstränder är ett gott alternativ.

 

I alla tider har vatten haft en central betydelse för välbefinnande. På Österlen har vi en underbar simhall och två härliga utomhusbad.  Våra barnvänliga utomhusbad är fina alternativ till stranden. När hösten kommer och kylan kryper på, njuter du av några längder i simhallen och avrundar med en varm skön bastu. Passa på att öka välbefinnandet med lite massage. God möjligheter att fika efteråt i vår kiosk. Simhallen ligger i Korsavadshallen, centralt i Simrishamn. Utomhusbaden finns i Simrishamn och Hammenhög, där Tobisviksbadet i Simrishamn ligger precis intill Tobisvikscamping vid stranden. Det finns även möjlighet att besöka Gyllebosjön. Detta är en öppen badplats för de som föredrar detta, med härlig skog som inbjuder till vandring.